Uit de kast

Toen ik pensioneerde ging ik nadenken, wat ik eigenlijk nog wilde in mijn leven. Ik was altijd alleen geweest. Ik had een druk bezet leven: ik zette me volledig in voor de school. Ik zorgde thuis, dat alles netjes was en ik kookte voor mezelf en voor de gasten, die nog wel eens kwamen. In de vrije tijd, die ik nog had, vermaakte ik me uitstekend.

Ik was koordirigent. Aanvankelijk van Chr. Gem. Koor D.E.V. uit Zalk. Later werd ik dirigent van Kleinkoor Sonante in Wezep. Dit koor leidde ik vanaf de oprichting en dat hield ik twintig jaar vol. Toen stopte ik hiermee, omdat ik wat ik kon en wilde bereiken ook daadwerkelijk bereikt had. Een mooie tijd sloot ik af.

En dan ben ik nog jarenlang reisleider geweest. Eerst van de NCRV, de Nederlandse Christelijke Reis Vereniging. Later stapte ik over naar Beter Uit-reizen. Voor beide organisaties heb ik heel wat reizen mogen leiden.

Na mijn pensionering wilde ik meer tijd voor mezelf hebben. Toen kwam ik er pas achter, dat ik altijd alleen was gebleven, omdat ik meer voor mannen voelde dan voor vrouwen. Uiteindelijk werd ik door een vriend “uit de kast” getrokken. Het heeft me heel wat moeite gekost om mezelf te accepteren, maar het kostte nog meer moeite om er achter te komen, dat God vindt, dat ik zijn mag, wie ik ben.

Helemaal gelukkig werd ik, toen ik Piet van Veen tegenkwam. We voelden veel voor elkaar en na een paar jaar besloten we te gaan samenwonen. Een nieuwe start werd door allebei gemaakt: een andere woning (appartement) en een andere woonplaats (Harderwijk).

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.