Als mijn fiets kon vertellen… (deel 2)

Fietsen naar Berlijn, de Hanzefietsroute naar Lübeck, de Vlaanderen Fietsroute en fietsen in Vietnam en Cambodja

Na mijn vorige avonturen in o.a. Vietnam en Cambodja vertel ik je graag over verdere reizen.

Fietsen naar Berlijn 2006

Na twee exotische vakanties ging mijn baasje met neef Gerard iets minder ver weg. Het werd een fietstocht van Nederland naar Berlijn. In Duitsland heet deze route R1.

Vervelend was, dat mijn baasje gestoken werd door een wesp. Hij kon en mocht niet verder fietsen van de door hem bezochte huisdokter. Ik stond noodgedwongen een paar dagen aan de kant. Niks aan!

En omdat mijn baasje zo gek is op (stoom)treinen werd een paar dagen pauze gehouden in Wernigerode: moest ik weer een paar dagen aan de kant staan…

In de Lutherstad Wittenberg werd ook gepauzeerd. Stond ik wéér stil.

De Hanzefietsroute naar Lübeck 2007

De fietstocht naar Berlijn is mijn baasje en Gerard goed bevallen. Het jaar daarop gaan ze naar de Hanzestad Lübeck.

Ik had pech: op een smal fietspad op een dijk brak de bagagedrager. Mijn baasje kon hem provisorisch vastzetten met een spin. Toen er een fietsenmaker was, ging hij daarheen. Die had geen fietsendrager, die op mij als Nederlandse fiets paste. De fietsenmaker had er een simpele, maar zeer doeltreffende oplossing voor: tiewraps. En een andere bagagedrager is er nooit opgekomen, want de tiewraps hebben het altijd gehouden.

De Vlaanderen Fietsroute 2008

In 2002 heb ik met mijn baasje en Gerard en zijn fiets een deel van de Vlaanderen Fietsroute gefietst. Nu doen we een deel van Maastricht naar Turnhout. Vandaar via het Bels lijntje, de voormalige spoorlijn Turnhout – Tilburg terug.

Fietsen in Vietnam en Cambodja 2008

Weer een bijzondere vakantie voor mij maar ook voor mijn baasje. Hij was net met pensioen en wilde graag een bijzondere reis maken als “bruggetje” van het arbeidzame leven naar een leven met een andere invulling.

Ik was gelukkig niet de enige fiets, want er gingen er ongeveer 12 mee. Het baasje was dus ook niet alleen.

Het baasje heeft dit keer niet veel foto’s gemaakt, omdat hij zijn aandacht op het maken van een videofilm legde. En hij vond het dit keer leuker om veel foto’s te maken van de Vietnamezen en Cambodja. Nou…

Wordt vervolgd

Terug naar: Als mijn fiets kon vertellen… (deel 1)