Als mijn fiets kon vertellen… (deel 3)

Dat had ik niet verwacht: zoveel verhalen te vertellen als fiets. Ik dacht in één keer alles te kunnen vertellen, maar nee hoor… Hier is deel 3 met fietsreizen uit 2009, 2010 en 2011.

De volgende routes heb ik gereden:

  • Van Den Haag naar Enschede via de LF4 en de LF3
  • Door Brandenburg – Vorpommern (D)
  • Langs de LF9 van Wezep naar Gorinchem
  • De Paderbornerland-route (D)
  • Java en Bali (Indonesië)

Van Den Haag naar Enschede via de LF4 en de LF3

De LF4 is de Landelijke Fietsroute, die van Den Haag naar Enschede gaat. Bij Arnhem gaan we echter over op de LF3, die ons naar Deventer brengt, waar Gerard en mijn baasje de route beëindigen en met de trein teruggaan.

Hieronder een automatische diashow. Door de muis boven de foto te houden, stopt de show. Door erop te klikken, kun je zelf door de foto’s bladeren.

Door Brandenburg – Vorpommern (D)

Ik ben 11 dagen met mijn baasje uitgeweest. Hij fietste nu niet met zijn neef Gerard, maar met een vriend. Dit was een ander type fietser: niet van die lange dagafstanden en ook niet in een jeugdherberg, maar voor mij maakt het laatste niet veel uit, want ik word toch altijd gestald in een eenvoudige schuur. Prima, als ik maar geen nat zadel krijg.

Baasje ging er met de trein naar toe en we zagen een prachtig merengebied.

Langs de LF9 in van Wezep naar Breda 2010

Mijn baasje wilde een keer de LF9 (van Nieuweschans naar Breda fietsen). Hij kwam op het idee, omdat deze route door onze woonplaats Wezep komt. Hij begon met het gedeelte van Wezep – naar Gorinchem, omdat de wind ongunstig was voor de tocht naar Groningen. Het maakt mij als fiets niet uit, maar mijn baasje wel, want die mag het doen.

De Paderbornerland-route (D)

Deze route in Duitsland had mijn baasje uitgezocht vanwege de connecties van Paderborn met Nijkerk. In vroeger tijden had het klooster van Paderborn namelijk bezittingen in de Nijkerker polder Arkemheen.

Ik mocht mee achterop de auto, die mijn baasje leende van een vriend; hij deed aan autodelen.

Java en Bali (Indonesië)

Hier staat de fiets klaar voor vertrek thuis. Inpakmateriaal ernaast om de fiets op Schiphol in te pakken.

Mijn baasje maakt deze reis met een groep. Het bijzondere van deze reis is, dat er niet een aansluitende route door mij gemaakt wordt. Regelmatig moet ik weer achterop een vrachtautootje en dan gaat mijn baasje in een busje.

Nog een paar sfeerbeelden.