Als mijn fiets kon vertellen… (deel 5)

Nog meer fietsverhalen… ik ben nog niet uitverteld.

Fietsvakantie Ruhrtalradweg (2017)

Deze fietsvakantie werd door mijn baasje gemaakt met zijn wandelmaat. Ik ken hem nauwelijks, want hij was er één keer eerder bij met mij, toen Henk een gedeelte van de route om het IJsselmeer fietste in 2006.

De Ruhrtalradweg begint in Winterberg en eindigt in Duisburg en is 240 kilometer lang. Eerst gingen we met de trein naar Enschede, Münster vervolgens Winterberg. Daar werd begonnen met een overnachting in een hotel. Ik had dus ook een goede stallingsplek.

We deden er vier fietsdagen over. Voor mij een makkie, want we fietsten constant stroomafwaarts. Met de trein gingen we terug: Duisburg – Arnhem – Zwolle – Harderwijk.

Fietsen langs de LF10 (van Harlingen naar Delfzijl) (2017)

Blijkbaar was het fietsen samen met Ries goed bevallen, want we gingen nog een keer dit jaar, maar toen maar twee dagen, namelijk van Harlingen naar Delfzijl. Er was maar één overnachtingsplaats en wel in Anjum bij Vrienden op de Fiets.

Fietsen langs het Overkwartier (Gelre) (2018)

Het jaar daarop gingen de beide fietsers, mijn baasje Henk en zijn wandelmaat Ries weer op de fiets. Samen fietsten ze langs de grenzen van het Overkwartier, een deel van het hertogdom Gelre, dat ten zuiden van Nijmegen lag en zich uitstrekte tot voorbij Roermond. De fietstocht ging ook door Duitsland, waar nog herinneringen aan het hertogdom Gelre waren te zien.