Als mijn fiets kon vertellen… (deel 6, slot)

Ik ben bijna uitverteld, bijna aan het eind van mijn latijn. De laatste fietsreizen en fietstochten komen nu aan bod.

Fietsen EmsRadweg (D) (2019)

Samen met zijn wandel- en fietsmaat Ries maakte mijn baasje Henk een tocht over de EmsRadweg. We begonnen met een treinreis naar Enschede en vandaar met de Duitse regionale trein naar Münster. Mijn baasje wilde graag zes dagen fietsen en uitkomen bij de havenstad Emden om vandaar weer naar huis te gaan.

Het was een leuke route, waar ook enkele veerbootjes in zaten, zoals bij Petkum, waar de Eems overgestoken moest worden. Dat kon alleen na reservering. En de tweede oversteek was van Emden naar Delfzijl, een veerdienst, die alleen in de zomermaanden vaart.

Losse fietsdagen

De laatste paar jaar ben ik heel vaak met mijn baasje op pad geweest voor een dagje fietsen.

Van Den Haag naar Dordrecht via LF1 en LF12

Een route samen met de fiets van Gerard, Henks fietsneef.

In Rotterdam moesten we door de Beneluxtunnel en kwamen bij een lange roltrap uit. Er bleek ook een lift te zijn.

En in Zwijndrecht moesten we onder de weg door en daarom met een trap met een fietsgoot naar beneden.

Van Alkmaar naar Enkhuizen (met Gerards fiets samen).

Van Stavoren naar Akkrum

Een stukje Elfstedenroute met de fiets van Gerard samen. We begonnen de route in Stavoren, waar het vrouwtje van Stavoren over de haven uitkijkt. Zodoende hadden we de wind in de rug.

Van Stavoren naar Akkrum

Een alternatief van de Elfstedenroute: er zijn meer Fietsroutes bedacht, die de Elfstedenroute op de schaats volgen. We begonnen weer in Stavoren en gingen ook weer naar Akkrum, maar de route was veel noordelijker. Zodoende werd Sneek gepasseerd.

De laatste fietstocht

Mijn laatste fietstocht was samen met de fiets van Piet. Toen wist ik nog niet, dat het mijn laatste tocht zou zijn, maar daar kwam ik kort daarna achter.

En toen was het gebeurd met me

De fietsenmaker vond, dat groot onderhoud aan mij gepleegd, weinig zin meer zou hebben. En mijn baasje besloot mij in te ruilen. Volgens de fietsenmaker zouden onderdelen van mij nog gebruikt kunnen worden… Einde fiets…