De tweede vakantieplaats

Na twee weken in Phuket – Patong geweest te zijn vertrekken we naar de volgende plaats: Ao Nang, in de buurt van het bekendere Krabi gelegen. Evenals Phuket ligt het in het zuiden van Thailand, niet zo ver van de grens met Maleisië, een overwegend Islamitisch land. Maar ook hier zien we veel moskeeën, zoals deze, die tegenover de weg naar het hotel ligt.

We verblijven weer in een mooi hotel met een zwembad. Het strand is iets verder weg en de weg ernaartoe is niet helemaal vlak en dus rijdt er een tuk-tuk van het hotel, waarmee je naar het strand vervoerd kunt worden. Hierboven een dia-impressie.

En op zondag gaan we naar een kerk met een Engelstalige dienst. Er speelt ook een bandje en de dienst is nogal evangelisch. Hierboven weer een dia-impressie.

’s Avonds gaan we naar de markt in Krabi. Ook een meisje, gestoken in klederdracht, probeert onder begeleiding van muziek uit de speler achter haar een centje bij te verdienen.

Kleurrijke kramen! Wij vinden het kleed links meteen erg mooi en besluiten het te kopen. Eigenlijk is het een sarong, maar nu ligt het bij ons op de dekenkist.

We bestellen weer een heerlijke fruitshake, die ter plekke wordt gefabriceerd in de blender: verse vruchten, blokjes ijs, wat water, suiker en melk. En even later heb je iets heerlijks!

Regelmatig gaan we naar het strand. Tussen de middag eten we er iets en ik ga even het water in. We gaan er meestal met de tuk-tuk van het hotel naar toe. Op het strand liggen bootjes, waarmee je naar een van de eilanden kunt varen.

Nog een paar bijzondere voertuigen.

 – Volgende reportage –