Drents-Friese-Woud-route fietsen

We hadden zin om in Drenthe te gaan fietsen. Hoe kom je zo snel aan een gps-route? Ik gebruik al heel lang met veel plezier de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. En daar staan ook kant-en-klare voorgeplande fietsroutes. Ik koos de Drents-Friese-Wouden-route. Het gpx-bestand in mijn gps-apparaat gezet. En dan is het fietsen maar… Toen we begonnen, ontdekte ik dat de route met bordjes is aangegeven. Een mooi extraatje.

We begonnen in Diever. Eerst aan de koffie

Toen we de route gingen fietsen, zagen we ook regelmatig de bordjes. En het bleek, dat we voor een groot deel ook de LF9 volgden, die ik al eens eerder gefietst heb.

De lunchpauze. Hier is te zien, dat ik op de stadsfiets (mijn gewone fiets) rijd, omdat ik mijn randonneur-fiets niet meer kan gebruiken. Een andere heb ik nog niet.

In Zorgvlied zagen we een leuk kapelletje, de Obadja-kapel. En er vlak voor een herinnering aan de “ongelofelijke Dr. Pol”, mijn naamgenoot.

Het Drentse landschap was erg afwisselend door zijn bossen en open velden. Aan het eind zagen we nog bijzondere banken, gemaakt uit omgevallen bomen.

Na de fietstocht van 47 kilometer sloten we af met een sorbet: De dronken Sultan. En daarna met de auto terug naar huis.

De gefietste route.