Fototentoonstelling Out & Proud

Samen met de gemeente Harderwijk en Roze 50+ organiseert Village People op Coming Out dag 2020 de opening van de foto-expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ van Karin Huijzendveld. De expositie is nog de gehele maand oktober elke zaterdag en zondag in de MESS te bekijken.

Op 11 oktober is het Coming Out day. Dan vieren LHBTI’ers over de hele wereld (jaarlijks) dat ze trots, open en eerlijk kunnen zijn over wie ze zijn. Homo, bi, lesbisch, trans, het maakt niet uit. Of je nu als man op mannen valt, of geboren bent in een lichaam dat niet past bij wie je bent: iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij écht is.

Uitkomen voor wie je écht bent, uit de kast komen, oftewel je ‘coming out’ was en is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. En zeker niet op de Veluwe, waar ‘anders zijn dan de grotendeels hetero-samenleving’ niet altijd gemakkelijk is.

Op Coming Out opent Village People de foto-expositie ‘Out en proud op de Veluwe’ en presenteert het daarbij horende boekje, waarin de op de expositie geportretteerde LHBTI’ers uit de regio vertellen over hun coming out.

Er mogen in verband met corona maximaal 30 mensen tegelijk in de MESS zijn. Dat betekent dat de aangemelde bezoekers in verschillende tijdssloten de expositie kunnen bekijken. Meld je aan via jet@villagepeople.nl en je hoort per ommegaande in welk tijdsslot je die middag bent ingedeeld. Als je je al aangemeld hebt, hoor je een dezer dagen op welk tijdstip je wordt verwacht.

En wij waren bij de opening aanwezig. Bij de tentoonstelling hoort een boekje, waarin ook onze foto en ons verhaal te vinden is.