Humor in de klas (1970-71)

Uitspraken

  • We hebben in het klassenlokaal Luxaflex voor de ramen. Ik doe ze naar beneden, waarop een leerling vraagt: “Meester, waarom doet u die Flexa naar beneden?”
  • Bij de voorbereiding op een repetitie (wie kent het woord nog?) werd het volgende ezelsbruggetje door mij genoemd om de naam Godfried van Bouillon te onthouden: “Denk maar aan de soep.” En dan is het zover. Tijdens de repetitie vraag ik: “Wie was de aanvoerder van de Kruistochten?” Antwoord: California.

Briefjes

En in die tijd werden er nog briefjes voor de meester meegegeven, omdat de school nog geen telefoonaansluiting had. Uit een van de bewaarde briefjes:

Tegeltje

Op een dag geeft een leerling mij het volgende tegeltje:

Waarom krijg ik dit? Antwoord: “Die mag u hebben, want mijn moeder hoeft hem niet meer.”

Ik vond het zo’n leuke en eerlijke reactie en ik vind het tegeltje zo leuk, dat het nog steeds bij ons in huis hangt, zij het op het toilet…