Leven in coronatijd

Wij zitten allebei in de risicogroep, wat betreft de corona, ik vanwege leeftijd en Piet vanwege zijn gezondheid. Ook hebben we beiden beperkingen ervaren door de maatregelen rond de coronacrisis.

Ik ben vrijwilliger-buurtbuschauffeur in Ermelo en Harderwijk. De buurtbussen rijden nu niet en gaan na 1 juli ook nog niet rijden. En verder surveilleer ik bij tentamens en examens op het Christelijk College Nassau Veluwe in Harderwijk. Dat gaat ook niet door. Men kan mij vanwege mijn leeftijd niet gebruiken.

Piet van Veen is predikant en leidt kerkdiensten, waarvoor hij gevraagd wordt. In deze tijd is dat niet het geval. Reeds gemaakte afspraken worden allemaal geannuleerd. Hij mist nu de voldoening van het dienstbaar kunnen zijn in de kerk.

Wij missen beiden de sociale contacten, omdat we niet op bezoek gaan en ook geen bezoek willen ontvangen. We vermaken ons uitstekend thuis, Piet borduurt veel en ik ben veel bezig op mijn laptop. We gaan er ‘s middags nog wel eens op uit voor een korte wandeling in de natuur of voor een fietstochtje. En gelukkig hebben we elkaar en dat maakt alles goed.