Mijn fietsen

Ik heb altijd van fietsen gehouden en ik hoop er nog heel lang gebruik van te kunnen maken.

Momenteel bezit ik drie fietsen:

  • Een stadsfiets (fiets achteraan op de foto). Deze gebruik ik voor het boodschappen doen en voor de minder lange ritten in de omgeving.
  • Een hybride fiets (fiets vooraan rechts). Dit is geen racefiets en het is geen mountainbike, maar het zit er een beetje tussenin. Hiervoor had ik een racefiets. De houding hierop vind ik wat minder plezierig worden. Bovendien kan je er door de dunne bandjes eigenlijk alleen maar op verharde wegen mee rijden. En omdat ik ook graag geniet van een mooie omgeving bij het kilometers maken voor een goede gezondheid heb ik deze hybride fiets gekocht. Daarom kan ik met deze fiets ook over bospaden.
  • Een randonneur (fiets links vooraan). Deze fiets is een echte trekkersfiets, bedoeld voor de lange afstanden. Hij heeft als voordelen, dat hij licht is en dat er veel bagage mee kan. Voorheen heb ik ook bij het voorwiel twee fietstasjes gehad. Nu niet meer, omdat ik er geen reizen buiten Europa meer mee doe. Ik gebruik hem nu voor fietsvakanties van een paar dagen of voor een dag fietsen, waarbij de fiets met de trein of op de auto meegaat.