Overwinteren op Gran Canaria

In februari/maart 2024 zijn we vier weken op het eiland Gran Canaria geweest. Het voelde aan als een overwintering. In Nederland was het koud en vooral nat. Op het eiland waren de temperaturen aangenaam (tussen 20° en 25°) en was het droog.

We hadden een bungalowtje in een luxe vakantiepark met middenin een zwembad en een bubbelbad.

Activiteiten

Het was een periode van weinig activiteiten. Geen verplichtingen van vrijwilligerswerk. Geen bezoekjes afleggen. Weinig dagelijkse beslommeringen.

We hadden niet veel te doen. Ik zorgde voor de warme maaltijd (door-de-weeks) en Piet zorgde voor de andere maaltijden. Ik haalde de boodschappen bij de supermarktjes, die vlakbij waren.

We sliepen elke morgen nogal lang door: tot half negen of negen uur soms.

Er waren een paar orgelconcerten en ’s zondags gingen we naar de Nederlandstalige kerkdienst.

De avonden waren rustig en stil. Op de tv was geen Nederlandstalige zender en de meegenomen chromecast kon niet worden gebruikt.

Piet borduurde veel en ik wandelde regelmatig. We wandelden ook samen, door te voet en met de rolstoel over een van de lange boulevards te lopen. En beiden verslonden we veel boeken!

Bezinning

Na zo’n lange periode van ontspanning stel ik me wel de vraag: is het niet goed, om wat meer van alles afstand te nemen? Neem de tijd voor ontspanning en rust, ook thuis. Dat heb ik me voorgenomen.

En volgend jaar iets langer overwinteren…