Omgaan met beperkingen

De beperkingen, die in de coronatijd gelden, zijn er nog steeds. Het is soms wat ongemakkelijk om daarmee om te gaan.

De anderhalvemetersamenleving

Vooral als je mensen vaker ontmoet of beter kent, dan ben je zonder erbij na te denken binnen de anderhalve meter afstand. En op straat of in de winkels wordt er ook steeds slechter rekening mee gehouden. Het aantal besmettingen neemt af, er liggen steeds minder patiënten op de intensive care of op de verpleegafdeling. Het gevaar van besmetting wordt kleiner, lijkt het, maar het virus is nog steeds actief. Besmettingskansen zijn er dus nog steeds. Dus graag meewerken aan het afstand houden!

Op vakantie

Heet veel mensen grijpen de kans aan om op vakantie te gaan, nu het weer mag sinds 1 juni. Ik heb er nog geen zin in; de beperkingen zijn me te groot: continu rekening houden met de afstand. Ook als je uit eten gaat geldt dat. Bovendien heb je ook nog het controle-gesprek over de gezondheid. Ook hier signaleer ik al wat slordigheid en gemakzucht bij het houden van dit gesprek.

Ik moet wel zeggen, dat ik samen met Piet in januari/februari/maart bijna 7 weken in Thailand ben geweest en dus niet de behoefte heb om dit jaar nog een reis te maken.

Op bezoek

Gelukkig kunnen we weer op bezoek, zij het met de nodige voorzichtigheid. We gaan dan ook naar één persoon of gezin op bezoek. We nodigen ook beperkt visite uit.

Naar de kerk

Er zijn helaas nog zoveel beperkingen bij het naar de kerk gaan, dat ik eigenlijk liever thuis voor de tv naar de online-uitzending vanuit de Oude Kerk in Ermelo kijk.

Om te mogen gaan, moet je je telefonisch aanmelden. Deze maand mogen er maximaal 30 personen in de kerkdienst komen. En wat ik het ergste vind: er mag niet gezongen worden in de kerk. Dan maar thuis blijven en wél kunnen meezingen.

Hoe gaat het verder?

Hopelijk komen er per 1 juli weer wat versoepelingen. Maar volgens eerdere berichten hoeven er niet veel verwacht te worden. Ik zou het fijn vinden, als het openbaar vervoer weer opengesteld werd, al zou het dan nog met de nodige beperkingen zijn, zoals buiten de spits reizen en eventueel de reis van tevoren aanmelden.

We wachten af…

Uw reactie wordt op prijs gesteld.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]