Op bezoek bij een achternicht van 93 jaar

En hier ben ik bij Christien Nap – Hasselaar. Zij is een nicht van wijlen mijn moeder.

Mijn oma heette Wouterina (van Veldhuijsen-) Hasselaar. Ze had een broer Piet, die getrouwd was met Katrien. Voor mijn moeder waren dat dus ome Piet en tante Katrien. Hen beiden heb ik wel ontmoet, als ik op bezoek was bij opa en oma. Een van hun dochters is Christien, die later getrouwd is met ene Nap. Ze heeft een groot deel van haar leven in Eefde gewoond, waar ze nu ook nog steeds woont in een leuk bejaardenwoninkje. Ze doet alles nog zelf (met enige hulp van een dochter) en gaat nog boodschappen in het dorp doen, waarbij ze de rollator gebruikt.

Ze is er heel trots op, dat ze koning Willem-Alexander al een paar keer een hand heeft mogen geven. Ze is actief geweest in het verzet en ze is ook (nog steeds) betrokken bij de jaarlijkse dodenherdenking. Af en toe vertelt ze er ook nog over op een school.

En met Chistien heb ik regelmatig contact.