Over mijzelf

Ik ben Henk W. Pol, geboren in 1947 in Nijkerk. Daar ging ik naar de lagere school, de Rehobothschool en de Ulo. Daarna ging ik naar de Christelijke Kweekschool op de Veluwe in Ede, waar ik het onderwijzersdiploma haalde.

In 1968 had ik mijn diploma als onderwijzer (met hoofdacte) in mijn bezit. Ik solliciteerde en kwam in Wezep terecht op de Hervormde School II. Ik heb 40 jaar mogen werken onder de Hervormde Schoolvereniging op verschillende plaatsen, namelijk de Oranjeschool (opvolger van de Hervormde School II), de Goede Herderschool en de Nassauschool (Hattemerbroek). Ik bekleedde diverse functies. Op de Oranjeschool was ik meester / groepsleerkracht / leraar en op alle school was ik ict-er. Ik hield in die functie de computers draaiende en ik hield de websites van de drie scholen bij.

In mijn vrije tijd was ik was koordirigent. Aanvankelijk van Chr. Gem. Koor D.E.V. uit Zalk. Later werd ik dirigent van Kleinkoor Sonante in Wezep. Dit koor leidde ik vanaf de oprichting en dat hield ik twintig jaar vol. Toen stopte ik hiermee, omdat ik wat ik kon en wilde bereiken ook daadwerkelijk bereikt had. Een mooie tijd sloot ik af.

En dan ben ik nog jarenlang reisleider geweest. Eerst van de NCRV, de Nederlandse Christelijke Reis Vereniging. Later stapte ik over naar Beter Uit-reizen. Voor beide organisaties heb ik heel wat reizen mogen leiden.

In 2008 ging ik na 40 jaar op de scholen gewerkt te hebben met pensioen. Niet lang daarna kwam ik uit de kast.

Ik ben altijd graag op vakantie gegaan. Hiervan heb ik filmpjes gemaakt.

Ik heb nu ook meer tijd voor mijn hobby’s: wandelen en fietsen.

Mijn voorkeur ging altijd uit naar fietsen. Dat heb ik van jongsafaan gedaan. Ik ben voor het eerst een lange route gaan fietsen van Nederland naar Rome. Dat deed ik alleen. Daarna ben ik met mijn neef Gerard meerdaagse fietstochten gaan maken.

Ik heb ondertussen al heel wat wandelroutes gedaan. De eerste lange route was het Pieterpad, dat ik samen met mijn wandelvriendin Greet liep. Daarna volgden er veel andere, zoals Drenthepad, Overijssels Havezatenpad, Veluwe Zwerfpad, Streekpad Nijmegen. Nu ben ik bezig met het Graafschapspad en het Trekvogelpad.

Het volgende vrijwilligerswerk doe ik: op de buurtbus rijden als chauffeur. Het mooie vind ik, dat ik onderdeel van het landelijke netwerk streekvervoer. Ik rijd de lijn van Harderwijk via verpleeghuis Sonnevanck naar Ermelo. En ik ben chauffeur op de lijn van Horst via Ermelo en Speuld naar Garderen.

Verder surveilleer ik bij tentamens en examens op het Christelijk College Nassau Veluwe in Harderwijk.

Ook ben ik ouderling bij de Oude Kerk in Ermelo.

Ondertussen ben ik in Harderwijk gaan wonen. Ik ben getrouwd met Piet van Veen.Piet van Veen