Over mijzelf

Ik ben Henk W. Pol, geboren in 1947 in Nijkerk. Daar ging ik naar de lagere school, de Rehobothschool en de Ulo. Daarna ging ik naar de Christelijke Kweekschool op de Veluwe in Ede, waar ik het onderwijzersdiploma haalde.

In 1968 had ik het diploma onderwijzer (met hoofdacte) in mijn bezit. Ik solliciteerde en kwam in Wezep terecht op de Hervormde School II. Ik heb 40 jaar mogen werken onder de Hervormde Schoolvereniging op verschillende plaatsen, namelijk de Oranjeschool (opvolger van de Hervormde School II), de Goede Herderschool en de Nassauschool (Hattemerbroek). Ik bekleedde diverse functies. Op de Oranjeschool was ik meester / groepsleerkracht / leraar en op alle drie scholen was ik de laatste ongeveer tien jaar ict-er. Ik hield in die functie de computers draaiende en ik hield de websites van de drie scholen bij.

In mijn vrije tijd was ik koordirigent. Mijn eerste koor was het Chr. Gem. Koor D.E.V. uit Zalk. Later werd ik dirigent van Kleinkoor Sonante in Wezep. Dit koor leidde ik vanaf de oprichting en dat hield ik twintig jaar vol. In die tijd werd ik tweede dirigent van Vox Humana uit Oldebroek. In die hoedanigheid ging ik mee met een concertreis naar Hongarije en Roemenië. Ik verving de dirigent, omdat hij ziek was.

Toen stopte ik met het dirigeren van Sonante, omdat ik wat ik kon en wilde bereiken ook daadwerkelijk bereikt had. Een mooie tijd sloot ik af. Ondertussen was ik ook bijna aan mijn pensioen toe.

En dan ben ik nog jarenlang reisleider geweest. Eerst van de NCRV, de Nederlandse Christelijke Reis Vereniging. Later stapte ik over naar Beter Uit-reizen. Voor beide organisaties heb ik heel wat reizen mogen leiden.

In 2008 ging ik na 40 jaar op de scholen gewerkt te hebben met pensioen. Niet lang daarna kwam ik uit de kast.

Ik ben altijd graag op vakantie gegaan. Hiervan heb ik filmpjes gemaakt.

Ik heb nu ook meer tijd voor mijn hobby’s: wandelen en fietsen.

Hier kun je een overzicht van de vele lange-afstandswandelingen vinden.

Van deze twee had fietsen mijn voorkeur. Dat heb ik uiteraard van jongs af aan gedaan. Mijn eerste fietsvakantie was in de tachtiger jaren en dat was een fietstocht rond het IJsselmeer. Ik ben voor het eerst een lange route gaan fietsen van Nederland naar Rome. Dat deed ik alleen. Daarna ben ik met mijn neef Gerard meerdaagse fietstochten gaan maken.

Het volgende vrijwilligerswerk doe ik: op de buurtbus rijden als chauffeur. Het mooie vind ik, dat ik onderdeel van het landelijke netwerk streekvervoer. Ik rijd de lijn van Harderwijk via verpleeghuis Sonnevanck naar Ermelo. En ik ben chauffeur op de lijn van Horst via Ermelo en Speuld naar Garderen.

Verder surveilleer ik bij tentamens en examens op het Christelijk College Nassau Veluwe in Harderwijk.

Piet van Veen
Piet van Veen

Ondertussen woon ik sinds 2016 in Harderwijk. Ik ben getrouwd met Piet van Veen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.