Overwinteren op Gran Canaria

Vorig jaar waren we in de maand februari in de Algarve (Portugal). Het was een mooie vakantie, maar het was ons niet warm genoeg.

We waren eerdere jaren al op Gran Canaria geweest om de zon en de warmte op te zoeken in de koude wintermaanden. We kozen voor het zuidelijk gedeelte (Playa del Inglés), het warmste en droogste gedeelte van het eiland. De eerste keer was in 2016 en bleven we één week om het uit te proberen. De tweede keer in 2017 verbleven we er twee weken. Omdat dit ons goed bevallen was gingen we in 2019 drie weken. In 2013 dus vier weken, namelijk de hele maand februari.

Ons verblijf

We kozen voor een “gay resort”, een parkje met 25 geschakelde bungalows. Hier konden we zelf koken en dat deed ik op de doordeweekse dagen.

Nog meer foto’s van ons verblijf. Overal staan dierenbeelden.

Met de bus mee

Een auto huren hebben tijdens deze vakantie niet gedaan. Wél zijn we een paar keer met het openbaar vervoer (de bus) mee geweest. Hoewel het hogevloerbussen zijn kon Piet met de rolstoel mee. De chauffeur komt dan naar de uitgang, waar hij een rolstoellift tevoorschijn haalt.

Met de bus naar Puerto Rico

Een gezellig havenstadje met een strand en veel restaurants.

Kerk

’s Zondags gaan we naar de kerk, waar om 16.30 u. een Nederlandstalige dienst is. ’s Morgens is er een Duitse dienst, waarvan de volgende foto’s zijn. Er werkt een koor aan mee en de kerk is goed bezet.

Cocktail

’s Avonds gaan we regelmatig naar de Yumbo, een winkel- en uitgaanscentrum. We gaan er voor een cocktail. Het is dan in februari nog niet zo warm, dus… jas aan.

Piets verjaardag

Dat we met Piets verjaardag op Gran Canaria zijn, is niet toevallig, maar een bewuste keus. Geen drukte van een verjaardag thuis. ’s Morgens gaan we bij de banketbakker koffie drinken en Piet nodigt ook de dominee en haar man, die enkele maanden op Gran Canaria verblijven, uit. Bovendien worden twee leden van het kerkteam uitgenodigd.

’s Avonds gaan we gezellig uit eten. De bediening weet, dat Piet jarig is en heeft de tafel versierd. Ook wordt voor een bijzonder dessert gezorgd.