Rondje fietsen vanaf Hulshorst

Samen met Piet van Veen heb ik een rondje gefietst, dat we begonnen bij Landgoed Hulshorst. We gingen dus met de auto (fietsen achterop) naar deze plaats.

Vervolgens fietsten we richting spoorlijn om de spoorlijn over te steken in de Hierderweg, die verderop Schapendrift werd. Daar zagen we langs het fietspad allemaal wroetsporen van de wilde zwijnen. Emelten verstoppen zich graag onder de rand van het warme fietspad. Later wroeten de wilde zwijnen er naar. We kwamen uit in Elspeet. Daar hielden we de lunchstop voor een sneetje brood uit ons trommeltje.

Toen ging de route verder naar Vierhouten, waar het tijd werd voor een heerlijke sorbet. We namen er alle tijd voor, want het was ondertussen al aardig warm geworden. En we moesten er alle tijd voor nemen, want dat deed de bediening ook.

Onderweg zagen we een replica van een grafheuvel op de Elspeetsche Heide.

Vanaf Vierhouten namen we het Eibertjespad. Dit is een heel oude wandelroute, die Eibertje uit Vierhouten liep, als ze naar de markt in Nunspeet wilde met haar eieren. Ter herinnering hieraan heet dit fietspad, dat ondertussen al helemaal geasfalteerd is, Eibertjespad. En ieder jaar is er een Eibertjesmarkt in Nunspeet, een grote toeristische markt.

We gingen vervolgens via Stakenberg terug en kwamen via Hulshorst weer bij de auto uit.