Thailand – strandleven

De eerste week zitten we in de buurt van het strand van Patong, een deel van het schiereiland Pkuket.

Bij het hotel is ook een zwembad, waar we bijna dagelijks gebruik van maken.

En we gaan ook elke dag even naar het strand van Patong, dat aan de Andamanse Zee ligt. Ik ga er meestal ook even zwemmen, terwijl Piet onder de palmboom zit. Voor hem is het strand helaas onbegaanbaar. Iets links van het midden zie je mij. Het kost weinig moeite om in één keer het water in te gaan, want de temperatuur is heerlijk.

 

Aan het strand zie je ook veel masseuses.

 

En wij gaan ook altijd tussen de middag naar het strand om er een lunch te laten klaarmaken. De ene keer is het een gevulde pannenkoek. Een andere keer gebakken rijst met kip en dan weer een gevulde ananas. En als drinken bestellen we er een “fruit shake” bij. Dat is heerlijk tropisch fruit, dat in een blender vermengd is met ijsblokjes, een beetje zoete gecondenseerde melk en een beetje water.

 

En op het strand staan ook veel parasolletjes. Er zijn mensen, die er elke dag komen en dan hun eigen parasol meenemen. Je kunt er ook een huren met een strandstoel erbij.

En er mag op het strand niet meer gerookt worden. Op sommige plaatsen zijn rookplekken. Men probeert het strand ook schoon te houden; daar wordt veel aandacht aan besteed.

En ’s avonds is het strand leeg. Ook de boulevard, waar ’s middags al die eet- en drinkstalletjes stonden, is leeg. Maar er zijn nog steeds Thai, die op het strand gezeten, gezellig samen eten en drinken. De telefoon hoort er natuurlijk bij. Iedereen heeft er eentje en bijna iedereen is ermee in de weer! Wij hebben internet via 4G uitgeschakeld en we maken er alleen gebruik van, als er wifi is. Dat is in ieder hotel, waar we overnachten.

Tenslotten nog een foto-impressie van het eten en drinken klaarmaken bij de stalletjes. Even wachten… dan komt de volgende foto, want het is een diashow.