Toch een mondkapje

Begin april dacht ik, dat ik een mondkapje niet zou hoeven gebruiken. Zie mijn bericht, waarin ik het verhaal vertel van het mondkapje, dat ik nodig had om bij de vulkaan de Bromo op Java te komen. Mondkapje bewaard en in een plakboek gedaan.

Het mondkapje uit Indonesië in mijn plakboek

Toen kwam de coronacrisis. Reizen met het openbaar vervoer was er niet meer bij: alleen voor noodzakelijk vervoer. En hoewel een dagje wandelen of fietsen en dan gebruikmaken van het openbaar vervoer om er te komen voor mij min of meer noodzakelijk is, heb ik er toch geen gebruik van gemaakt.

Nu is het zover: de maatregelen zijn versoepeld. Vanaf morgen mag er weer met de trein gereisd worden. Niet, dat we meteen morgen in de trein stappen. Maar ik verwacht toch, dat we binnenkort hiervan gebruik maken. Dan is een mondkapje verplicht.

We hebben twee verschillende soorten gekocht: een uitwasbare en wegwerpmondkapjes voor het geval dat. Mét Chinese kwaliteitsgarantie!