Vakantie in de Utrechtse Vechtstreek

In augustus 2021 zijn we er een paar dagen tussenuit. We vertrekken op maandagmorgen met de auto en maken een mooie route langs Bunschoten en Hilversum naar Breukelen, waar ons overnachtingshotel is.

Dag 2 – Fietstocht door de Loosdrechts Plassen

Via de Fietsrouteplanner maak ik een mooie fietstocht van ongeveer 40 kilometer, die we vervolgens gaan fietsen.

In Vreeland moeten we voor een geopende brug wachten. En dat gebeurt wel vaker, omdat er veel pleziervaart op de Vecht is.

Op de terugweg zien we Kasteel Nijenrode, waar nu University Nyenrode in gehuisvest is.

En ’s avonds genieten we in het hotel van sliptongetjes.

Dag 3 – Fietsen langs de Vecht

Deze dag fietsen we langs de Vecht in twee richtingen. Eerst naar het zuiden tot Oud-Zuilen (aan de rand van de stad Utrecht). En daar herkennen we twee molens bij elkaar, die we gezien hebben tijdens een wandeling rond Utrecht. Leuk om te zien, dat de molens op de wind gedraaid worden.

We fietsen dezelfde weg terug, omdat de weg aan de andere kant van de Vecht veel drukker is. Aan de kant, waar wij fietsen, zijn heel veel andere fietsers onderweg. Het is gezellig druk.

We fietsen terug tot we in Vreeland zijn aangekomen en dan weer terug naar Breukelen.

Dag 4 – Terug naar huis via Spakenburg

Als alles ingepakt is en de hotelrekening is betaald, rijden we via een toeristische route terug naar huis. We maken de lunchpauze in Spakenburg. Eerst bekijken we het museum, waar o.a. veel is te zien over het leven in deze vissersplaats, over de klederdracht en over borduren.

Vlak bij de haven gezeten, genieten we van een Zuiderzeebroodje met paling.