Wandeling van Ransdorp naar Diemen

Samen met mijn wandelmaatje van het Trekvogelpad loop ik van Ransdorp naar Diemen. Om er te komen reis ik, zoals ik altijd doe met deze doorgaande wandelingen met het openbaar vervoer. Dat betekent vandaag met de trein naar Amsterdam CS. Na genoten te hebben van de koffie en wat lekkers vertrekken we met de metro naar Amsterdam Noord.

Dan gaan we met een taxi van Mokemflex naar Ransdorp, waar de wandeling begint.

De wandeling is heel afwisselend. Ransdorp is nog heel landelijk en klein. Er is slechts één café. Verder zijn er geen voorzieningen. Ik zie nog wel een voormalige school.

Verder wandelend komen we nog een wandelaar tegen, die de alternatieve Vierdaagse loopt. Hij draagt met zich de Vierdaagse-vlag en de vlag van Amsterdam, zijn woonplaats. Hij heeft er bijna 30 km. op zitten. In de wei zien we veel koeien met de grote stad op de achtergrond.

Dan doen we Durgerdam aan. Een leuk plaatsje met een haventje, gelegen aan het IJsselmeer.

En hier begint het Amsterdam-Rijnkanaal.

Verder zien we de Enneüs Heermabrug, waar de Amsterdammers twee mooie bijnamen aan hebben gegeven: de beha-brug en de cup-IJ-brug (want deze brug ligt over het IJ voor de wijk IJburg). De bramenstruiken bevatten al veel bramen.

De laatste brug, die we passeren, is de Nesciobrug. Die loopt in een mooie boog, precies op de grens van Amsterdam. Diemen wenste niet mee te betalen aan deze brug naar het Zeeburgereiland, omdat ze het er niet mee eens was, dat dit eiland aangelegd werd.