Waterlinieroute op de fiets, deel 2

Na de eerste succesvolle tocht van Edam naar Haarlem vervolgen we de route. We beginnen nu in Halfweg, omdat we daar de auto makkelijk kunnen parkeren bij het station. Daar vlakbij is een café, waar we beginnen met chocolademelk met appelgebak. We kunnen er tegen om de ongeveer 70 km. te gaan fietsen.

Door mooi groen gebied, maar wel met het nodige geluid van opstijgende en dalende vliegtuigen en de snelweg. We draaien namelijk in een grote boog om Schiphol heen, maar we moeten wel de drukke A4 kruisen via een speciale fietsbrug.

Verder gaat de fietstocht weer. We maken onderweg even een fruitpauze langs de Winkel, want we nemen, wat we willen gebruiken mee. De Gein passeren we via een loopbrugje en later passeren we het Amsterdam-Rijnkanaal. Daarvoor moeten we een slinger maken om op de gewenste brughoogte te komen.

Nadat Gerard de auto heeft opgehaald, die geparkeerd staat bij ons beginpunt station Halfweg-Zwanenburg, sluiten we deze mooie dag af met een heerlijk gerecht bij een pizzeria in Weesp.

Volgend jaar verder met de Waterlinieroute.