Waterlinieroute op de fiets, deel 3

In 2023 zijn we, mijn neef Gerard en ik, verder gegaan met de Waterlinieroute op de fiets.

We planden drie data in de zomermaanden. We hebben uiteindelijk maar één route gefietst in 2023.

  • De eerste fietsdag was een dag met veel regen, harde wind en zelfs onweer. We hebben het weer aan ons voorbij laten gaan.
  • De tweede dag had mijn neef “dikke pech”: hij verloor zijn mapje met alle pasjes. We veranderden ons plan. We fietsten van het punt, waar we waren weer naar het beginpunt. We vonden de pasjes niet terug!
  • De derde geplande datum fietsten we de route, maar dan in omgekeerde richting, omdat we al een deel hadden gefietst. Andersom ziet het toch anders uit.

Van Weesp naar… Weesp

En dit was de route, die we fietsten de eerste van de beide keren.

Gerard haalde me weer in Harderwijk op. Daar kwamen beide fietsen op zijn auto te staan.

En eenmaal aangekomen in Weesp, het beginpunt van de route, gingen we na wat gedronken te hebben, beginnen met de fietstocht.

Van Weesp naar Utrecht (maar dan omgekeerd)

De tweede poging om de route van Weesp naar Utrecht te fietsen, hebben we dus enige tijd later in tegengestelde richting gedaan. Het eerste deel was nieuw, het tweede deel niet, maar zag er toch heel anders uit dan de vorige keer en dat verraste ons.

En dit is de route met als startpunt station Utrecht Overvecht.

Aan het eind van de dag hebben we 67 km. gefietst. Van de totale route van Edam naar Bergen op Zoom hebben we nu 191 van 410 km. gefietst en dat is 47 % van de hele route.