Zomerconcertseizoen afgelopen

Als liefhebber van voornamelijk klassieke muziek ben ik deze zomer wel aan mijn trekken gekomen. Enkele concertseries hield ik zoveel mogelijk bij:

  • Orgelconcerten op het Bätz-orgel in Harderwijk. Hier heb ik kunnen genieten van de prachtige gewelfschilderingen in de Grote Kerk, terwijl ik luisterde naar de muziek, die werd uitgevoerd door o.a. Evan Bogerd, Rien Donkersloot, Diederik Blankesteijn, een jonge aanstormende organist uit Nijkerk, Sander van der Houten en Jaap Zwart, de eigen organisst.
  • Zomeravond-beiaardconcerten op het carillon van de Grote Kerk in Harderwijk. Hier kon ik gezeten op het terras bij Hotel Baars onder het genot van een kop koffie genieten van het beiaardspel van Jan Verheyen (België), Mathieu Polak, Gerald Martindal (Canada) en Maurits Bunt, een aanstormend musicus. En natuurlijk twee concerten van onze stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek. Het was altijd leuk om na afloop met de beiaardiers een gesprek aan te knopen onder het genot van een glas wijn, aangeboden door de Beiaardstichting.
  • Orgelconcerten op het bijzondere Van Deventerorgel in de Grote Kerk in Nijkerk. Voor mij ook een beetje nostalgie, omdat ik hier ongeveer twintig jaar van mijn leven de kerkdiensten bijwoonde. Hier luisterde ik naar het spel van Geert Bierling, Laurens de Man, Dorien Schouten, Erwin Wiersinga en Minne Veldman.
  • En verder was er nog het Festival Oude Muziek in Utrecht, dat gedurende de laatste augustusweek werd gehouden. Ik ging er heen op 1 september om er totaal vier concerten bij te wonen.

Jammer, het zomerseizoen is weer voorbij. Maar de komende tijd zijn er ook concerten in Harderwijk (de zaterdagmiddagconcerten in De Plantagekerk) en Telgt (in concertzaal De Muzerije van Gerrit ’t Hart).